Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığımızca hayata geçirilen '21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri “Ardahan Mutfağı” konulu panel ile başladı. Moderatörlüğünü Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hürriyet ÇİMEN’in yaptığı panele, Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Duygu ALP, Dr. Bilge SAYIN BÖREKÇİ, Araştırma Görevlisi Derya BAYSAL ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin DEMİRCİ katıldı. Ardahan Mutfağının birçok yönün ele alındığı panel sonrasında panelistlere Katılım Belgeleri ile Ardahan’ımıza özgü Bal Kolonyası takdim edildi.
Panel sonrasında Milli Egemenlik Parkında ilimizin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı program gerçekleşti. Programa Valimiz Hüseyin Öner, Ardahan Milletvekili Kaan Koç, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Valiliğimiz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesine düzenlenen programda Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Erdem refakatinde Aşçılık bölümü öğrenci ve öğretmenlerince hazırlanan ilimize özgü ısırgan otu çorbası, lokma ikramı ve diğer yöresel ürenler, tanıtımı yapılarak, katılımcılara ikram edildi.